26. aug, 2019

In en om het atelier, de fruitbomen

De meeste mensen weten wel dat er een appel en een perenboom naast het atelier staat. Met de eerste workshops in september hangen de bomen nog vol. 
Maar wat was er aan de hand? Nog nooit gehad.. wespen!..ze besloten dat ze het fruit wel erg lekker vonden. Het werden steeds meer wespen dus nu moest al het fruit er ineens af. We konden niet gewoon buiten zitten door het verveel. 
Met gevaar voor eigen leven ging ik plukken. Ik pakte een appel en toen ik hem beet had zag ik aan de achterkant dat er een gat in zat. Er kwamen zes wespen uit! Maar de wespen werden boos, ik zat aan hun eten. Dus iedere keer als ik een boeket had gemaakt haalde ik er weer een paar af en liet ze weer een poosje met rust. Dat had zo twee dagen geduurd en toen bedacht ik dat ik ze savonds, als het net donker werd moest plukken. En jawel hoor, geen wespen. Wel spinnen maar ach .. En zie onze oogst! 
Wat zijn het er veel! De appels zijn echt al rijp en gister hadden we tijd dus bedacht dat we appelmoes gingen maken. De mannen hielpen met schillen. Jack (de kitten) kwam fruit brengen. Ja echt gebeurt!! En het staat op de foto :-) Hilarisch! 
Het was gelukt, lekkere appelmoes bij het eten en een voorraadje ingeweckt. En de wespen? Die zijn weg!

Meest recente reacties

21.12 | 11:32

Goedemorgen Lyda, bedankt! Mijn bezorg gebied is het Westland, het mag uiteraard wel opgehaald worden.

21.12 | 10:29

Goedemorgen, je maakt prachtige kerst-bloemstukken en -boeketten
Ik ben op zoek naar een kerststuk op schaal of een mooi boeket op het graf van mijn ouders.Maar ik woon in Zandvoort! Groetjes Lyda

27.01 | 14:57

Hallo E. Broos, op de pagina nieuwsbrief of mail kunt u via het rode woordje "hier" uzelf aanmelden. Ivm privacyregels kan ik het niet voor u doen. Anders zou ik als bedrijf ongewenste mail sturen.

27.01 | 14:19

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen.

Deel deze pagina