Informatie pagina Paasdemonstratie

Wat leuk dat u er was, bij de Paasdemonstratie van Groei en Bloei! 

Mocht u deze stukken willen maken en kunt u niet alle materialen vinden? Ik verkoop zowel bloemen als bijmaterialen, oasis, draad, touw ed. Stuurt u gerust, een whattsappje, ook voor vragen of opmerkingen naar 06-20808300

Hoe heet dat blad?

Weet u nog, dat blad wat ik gebruikte om te rollen? Het leek erg op Aspidistra maar dat was het niet. Het was...Pleomele Thaloides. Het is een Dracaena soort.

Bloemstuk 1

Het eerste stuk was een blauw wit tafelstuk, op een taartplateau. Het glas komt weer terug op tafel met de wijnglazen en blauw in de tafelloper. Het wol onderin het  taartplateau refereert naar schaapjes, lente, voorjaar en de zachtheid voor de vriendelijkheid aan tafel. Om te laten zien hoe het matcht had ik een stukje tafel gedecoreerd.

Gebruikte materialen:

Scelleton leaves blue, wol, schaal, oasis, oasis schaaltje,blauwe paaseitjes, draad

Buxus, eucalypthus, Pittosporum Nigra, Pleome Thaloides

Germini Albino, Lysianthus Alissa, Delphinium Volkerfrieden, Rosa Athena, Ornithogalum Thyrsoides

Bloemstuk 2

De paashaas, opgemaakt als tuintje waarin de haas zijn eieren van stro vertopte. In mooie tinten, de Gerbera's passen mooi bij de mosrand. De groenkeuze doet ook een beetje tropisch achtig aan.

Gebruikte materialen:

Grote schaal, moskrans van 2 stokransen inelkaar, paashaaas van kippengaas en sto, krammen, draad, oase, folie, oase schaal, vlindertje, sto eieren

Aralia baby, Galax, eucalypthus, Dracaena Purple Compacta, umbrella varen, buxus, Triticum (tarwe), Chasmantium Latifolium (zeehaver)

FranseTulp Renown, Germini Pastini, Leeuwenbek, Anjer Goblin, Roos Florentine, Anjer Junko, Akkerscherm Ammi majus, Scabiosa Stellata

Bloemstuk 3

Een paastoef die indroogd, over een kruik te leggen, op een mooie tafelloper, liggend op de schouw of ophangen aan de deur of stoere plank. Veel combinaties hierin zijn mogelijk en kan met ieder jaargetijde, van de zomer leuk met schelpen of met kerst met mooie kerstdecoraties..

Gebruikte materialen:

2 meter touw, in 3 gedeeld, waarvan 1/3 groen toefjes, wikkeldraad kwarteleitjes, veren, gedroogde dadels

Eucalupthus, steeneik, Pistachia, Dadeltakken (van alles 1 bos) en een paar takken Blauwe distel en een paar takken Gagel.

Hoe maak je de knoop voor de toef/guierlande?

Bloemstuk 4

Een lente stuk met luxe bloemen en krullen van zilverdraad welke terug komt in het woord lente. Mooi op tafel met een luchtige doorkijk. De ring kan later ook leuk gebruikt worden als bloemen ring met een feest of met droog bloemen voor aan de muur.

Gebruikte materialen:

Rechthoekige schaal, ijzeren ring, zilverdraad, krammen, blok oase, kokos vellen, vlinder

2 Muhlenbeckia plantjes, galax donkerrood, mos droog en nat, berk, dracaena, kivietsplantje

Vanda Raspberry Cerise, tulp, Chrysant, rosa Deep Purple,Lysianthus roze, Dianthus Green Trick

Bloemstuk 5

Geïnspireerd door de Gouden Eeuw bloemwerken welke ik mocht maken voor het Westlands Museum besloot ik om het laatste stuk uitbundig te maken. Een voorjaarse vrolijkheid welke opbloeid uit de supergave bloembol pot. De pot heeft gaten welke ik afdekte met mos.

Gebruikte Materialen:

Zware betonnen bloembol pot, folie, oasis schaal, 2,5 blok steekschuim

Mos, 3 potten tulpen aan de bol Tulip Montruex, buxus, bloesem, Eucalupthus, kronkelwilg, berk, italiaans Ruscus, Chasmantium,Treefern, Forsythia

Zonnebloem, Germini Albino, Germini Bison, Dianthus Green Trick, Leucospermum High gold, Scabiosa Stellata

Ik hoop dat ik u iets extra's heb kunnen bieden met deze extra pagina. Bedankt voor uw enthousiaste en als u nog iets wil weten hoor ik het graag. Een berichtje of beoordeling op deze pagina vind ik leuk en mocht u geintresseerd zijn en Facebook hebben, ik deel iedere dag iets anders.

Hopelijk tot ziens,

          Groetjes Bianca

Meest recente reacties

21.12 | 11:32

Goedemorgen Lyda, bedankt! Mijn bezorg gebied is het Westland, het mag uiteraard wel opgehaald worden.

21.12 | 10:29

Goedemorgen, je maakt prachtige kerst-bloemstukken en -boeketten
Ik ben op zoek naar een kerststuk op schaal of een mooi boeket op het graf van mijn ouders.Maar ik woon in Zandvoort! Groetjes Lyda

27.01 | 14:57

Hallo E. Broos, op de pagina nieuwsbrief of mail kunt u via het rode woordje "hier" uzelf aanmelden. Ivm privacyregels kan ik het niet voor u doen. Anders zou ik als bedrijf ongewenste mail sturen.

27.01 | 14:19

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen.

Deel deze pagina