Blog, tips en weetjes

14. aug, 2018

Mijn blog bij Fleura Metz staat online! Hier vind je de Nederlandse link. De blog is in 4 talen en 16 landen gepubliceerd! Die zijn te vinden op onder andere FleuraMetz Amerika, Canada, Spanje, Italië, DE, FR, UK en meer

https://www.fleurametz.com/Over-FleuraMetz/Blog/2018/3/gastblog-ook-met-pasen-geeft-de-bloemist-inspiratie/

https://www.fleurametz.com/Over-FleuraMetz/Blog/2018/2/gastblog-bloemist-brengt-kweker-bij-consument/

https://www.fleurametz.com/Over-FleuraMetz/Blog/2017/9/gastblog--uit-het-werkveld-heftige-herfstdagen/

https://www.fleurametz.com/Over-FleuraMetz/Blog/2017/7/blog--uit-het-werkveld-bianca-vreugdenhil/

29. dec, 2017

Het is bijna oud en nieuw, ik kijk terug op het afgelopen jaar: wat was het geweldig!Soms met een traan maar ook heel veel met een lach. En wat mocht ik dit jaar veel (mee)maken! 

Natuurlijk het maken van heel veel soorten bloemwerken in allerlei soorten en maten.Daarnaast heb ik heel veel andere dingen gedaan:

-          Ik schreef 3x een blog voor Fleura Metz, dit werd in 4 talen en 16 landen uitgebracht.

-          Ik mocht een corsoboot aankleden.

-          Ik was arrangeur op de zomerbloemententoonstelling.

-          Ik kreeg een groot interview “Op de Pijp”, welke later in boekvorm verscheen.

-          Ik mocht meedoen met een Fresia Freestyle Jamsessie.

-          Mijn website met goede recensies werd onder de loep genomen.

-          Ik mocht veel weggeven in winacties.

-          Ook mocht ik 175 Goody-bags weggeven (met dank aan Jens Valk koken, Bianca’s Minibieb en In de Verkleedkist voor het meedoen).

-          Ik kocht een nieuwe bus, zo kan ik beter de bloemen/planten ophalen en de bezorgingen verzorgen.

-          Ik zette “Bloemen en Boys” op, werkte de webshop verder uit en nam veel inspiratiefilmpjes voor YouTube op.

-          Verder ben ik bestuurslid van ondernemersgroep “Nieuw Glas” geworden.

-          En houd ik inmiddels 5 (!) facebookpagina’s bij!

 

Ik wil heel graag al mijn lieve klanten en opdrachtgevers bedanken die in mij geloven en die mij volgen op welke manier dan ook

Ik ben mijn man zeer dankbaar voor al zijn hulp. En voor mijn kinderen, die mij regelmatig een spiegel voorhouden. Dank ook aan mijn ouders die altijd voor me klaar staan.Daarnaast ben ik dankbaar voor alle gave samenwerkingen waarvan de meest intensieve met kwekerij “Dragontree” en “Molenkamp Klus- en Timmerwerken. 

Helaas zijn er ook verdrietige momenten en minder leuke situaties geweest, waarvan je weer leert en waarvan je voelt dat je leeft en die dit jaar toch ook mede onvergetelijk hebben gemaakt.

Ik heb een geweldig vak en kan helemaal losgaan in mijn passie. Ik kijk uit naar het nieuwe jaar, waarvoor ik al heel veel nieuwe, leuke ideeën heb! Wil je dit met mij meemaken en op de hoogte blijven van het laatste nieuws en/of winacties? Blijf mij dan volgen op Social Media.

Ik wens iedereen een heel gezond nieuwjaar en veel leuke dingen op je pad.

 

*tekstcorrectie toegepast door Marjan 

15. sep, 2017
Vanmiddag was ik voor een fotoshoot bij Dracaena kwekerij Dragontree. Luke, onze zoon is mee en Agnes verteld hem van alles over de planten die er worden gekweekt.
Er wordt in deze kwekerij geen gif gebruikt en dus zitten er overal beestjes. Goeie beestjes zoals padden, spinnen en salamanders.
Luke vind het reuze interessant en krijgt een plant mee om thuis te verzorgen.
Ruud zegt tegen hem: "Heb je wel groene vingers?" Luke kijkt hem aan. "Laat je vingers eens zien, zijn ze groen?" We lachen erom en tegelijkertijd Luke trapt er niet in.
Maar alle gekheid op een stokje, groene vingers beginnen als ze nog klein zijn. Hoe vaker en hoe meer kinderen leren over groen, hoe beter hun gevoel met de natuur is. Al deze herinneringen worden meegenomen naar later, om uit te groeien tot écht GROENE vingers.
19. aug, 2017
Heb je ook mooie hortensia's in de tuin en wil je ze drogen? Als de hortensia net op z'n mooist is geweest en wat harder aanvoelt zijn goed te drogen.
Je kan ze op een klein laagje water zetten en dan geen water meer geven.
Zelf hang ik ze ondersteboven op een droge, goed ventilerende plek.
Toch liever in de vaas? Zet ze samen met bramentakken en Gloriosa in een mooie pot of vaas en je hebt de perfecte herfstmix!
Photo: Wilfried Overwater | Bloemenbureau Holland
27. feb, 2017

Helleborus,

dodelijk voedsel

Ik loop door de tuin, het ziet er somber uit. Tussen de nog kale stukken prijkt een paarse Helleborus. Ook wel kerstroos genoemd, raar eigenlijk want hij bloeit tussen februari en april en niet met kerst.

Naast Kerstroos wordt de Helleborus ook wel Lenteroos of Heksenkruid genoemd. Heksenkruid? Ja, waarschijnlijk komt die naam van de echte betekenis. Helleborus betekend namelijk dodelijk voedsel. Vroeger werden de wortels vermalen en werd er nieskruid van gemaakt. Verder werd de plant vroeger gebruikt voor het behandelen van zenuwaandoeningen en geestesziekten.
 

In een boeket

Zelf koop ik de Helleborus ook in op de veiling als snijbloem en verwerk ze regelmatig in boeketten. Aangeraden wordt dan ook om ze NIET op te eten. Zo eng is het niet, er zijn namelijk best wel veel bloemen giftig.
 
De plant zelf is schitterend en dan met name de bloemen. Mocht je hem in de tuin poten zet hem dan half in de schaduw, de allerbeste plek is onder een bladverliezende boom. En dan is het vooral genieten van hun bloemenpracht in de nog slapende tuin.
 
Tekst & foto Bloemstylist Bianca Vreugdenhil