Blog, tips en weetjes

19. mei, 2020

De 5 vragen aan... Bianca Vreugdenhil

link met foto's vind u hier

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Bianca Vreugdenhil, getrouwd en moeder van 2 geweldige zoons. Ik wilde altijd boerin worden. Niet om het boerin zijn, maar om het vrije leven, bloemen en beestjes om mij heen, een bedrijfje aan huis. Ik volgde de bloemisten opleiding bij Middelbare Tuinbouwschool Huis te Lande in Rijswijk en rondde deze succesvol af. Met deze vakdiploma's op zak en jaren ervaring op gedaan te hebben bij bloemisten en groothandel, was in 2015 Bloemstylist Bianca Vreugdenhil een feit.

Zo werd een stukje droom toch waarheid. Ik werk vanuit mijn atelier aan huis. Heerlijk vrij en ik maak eigenlijk alles wat iedere bloemist maakt. Wat bij mij anders is, is dat ieder bloemwerk op maat gemaakt wordt. Natuurlijk kunnen er 24 boeketten tegelijk besteld worden, maar in principe is ieder boeket anders. Op mijn website staan wel voorbeelden, maar deze worden altijd aan de wens en het budget van de klant aangepast. Ik werk niet graag met 2 gerbera's hier en 4 rozen daar omdat het op plaatjes zo staat.

Voor bijvoorbeeld rouwwerk of trouwwerk zitten we onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers, bij Bloemstylist in het atelier. Hier hebben we alle privacy omdat er geen andere klanten rondlopen. De inkoop wordt gedaan via veiling, bloemenhandel en direct bij kwekers in de buurt. Zo zijn de bloemen altijd vers ingekocht voor het op maat gemaakte bloemwerk. Ik probeer hierin altijd net iets anders te zijn dan een ander. Met bloemen werken is mijn passie en dat is terug te zien in mijn bloemwerk.

Daarnaast ben ik als styliste voor bedrijven sterk in het creëren van een goed visueel beeld. In mijn opleiding heb ik een vak gevolgd in vormgeving, product styling en product presentatie. Deze beelden worden bijvoorbeeld gebruikt voor een nieuwe huisstijl, social media of voor florale en groen decoratie in combinatie met bijpassende materialen. Naast dat ik producten sterk kan laten over komen, vind ik het ook superleuk om te doen, te kijken naar kleuren, welk product echt naar voren moet komen, naar welke sfeer gecreëerd moet worden. Zelf ben ik geen fotograaf. Alle foto’s die ik maak, maak ik met mijn telefoon. Vaak wordt er samengewerkt met een professioneel fotograaf en eventueel ook met een model.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Dat iedere dag anders is. Je weet nooit wat het brengt, bijzondere ontmoetingen, bijzonder bloemwerk. Hele fijne gesprekken of echt verdrietige momenten. Wat ik zo fijn vind aan het beroep is dat ik mezelf er echt in kan verliezen, het geeft me enorm veel energie. Ik heb geen favoriete bloem, dat is iedere dag weer anders.

Ik heb geen voorraad en koop alles vers in. Daardoor gebruik ik een gegarandeerd vers product en mag ik met de mooiste bloemen werken. Ik steek graag tijd in samenwerkingen met kwekers. Anjers, Dracaena, trosrozen, ranonkels, alles komt uit de buurt. Prachtig om de mensen te leren kennen, ik geniet ervan.

Welk nieuws heeft je de laatste tijd beziggehouden?

Ik moet zeggen dat ik niet van al het nieuws op de hoogte ben. Ik wil goed bijhouden wat nu in deze coronatijd wel en niet gewenst is, hoeveel mensen er op de begrafenis mogen komen bijvoorbeeld. Dat soort dingen weet ik graag. Men komt met vragen in een verdrietige periode, ook al is het vaak via video bellen. Dan wil ik graag de mensen antwoord kunnen geven op veel van hun vragen. Bij mij stopt het rouwwerk niet bij online bestellen en betalen. Persoonlijke aandacht staat bij mij hoog in het vaandel.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Ik zou graag wat verder milieuvriendelijk uitbreiden. Zo heb ik nu ook graspapier voor het inpakken, maar doordat het wat dunner is, is het niet voor alles geschikt. Verder zou ik de productstyling en productpresentatie verder willen verfijnen en het totaalplaatje naar het rouwwerk toe ben ik al meer aan het uitbreiden. Verder geef ik de toekomstige bloemisten graag mijn ervaring mee. Zoals het er nu uitziet ben ik binnenkort leerbedrijf voor niveau 4 leerlingen.

Wat ga je dit weekend doen?

Dat is bij mij vaak vooraf nog niet duidelijk. We hopen in de weekenden met het gezin samen te kunnen zijn, maar meestal werk ik op zaterdag en bij rouwwerk ook op zondag. Ik probeer dan wel op tijd klaar te zijn en op zaterdagavond is het voor ons altijd movie-night. Nadat wij ook jaren een café hebben gehad, zijn we nu geen echte feestvierders meer. Ik hou ervan om te tuinieren en lekker thuis te zijn.

Geplaatst op 19 mei door FloraNews.com

17. mei, 2020

Vrijdag, onderweg uit school zag hij Ma-deliefjes en dacht aan zijn moeder. Hij plukte drie bloemen en droeg ze voor zich uit naar huis. De bel gaat, Mááa’m ik heb bloemen voor je.. zo lief vind ik dat. Ik krijg vaker bloemen van hem en zet ze in een glaasje. ’s Avonds gaan de madeliefjes dicht en ’s morgens gaan ze weer open. Ze blijven lang goed en zo geniet ik er extra lang van. Zoveel bloemen om mij heen in het atelier maar op dit moment dit zijn madeliefjes mijn favoriet. En hij zegt, het geeft niet dat je zoveel bloemen hebt, die geef jij toch ook weer weg. Ik geef ze graag, ze zijn voor jou en het gaat om het gebaar.❤

16. mrt, 2020
Ik ga even mijn hart luchten, want wat een vreemde gewaarwording! De kinderen zijn thuis, alle scholen dicht, geen sport. Ik ben ook een dag thuis, dat dagje thuis had ik al gepland want vandaag krijgt mijn vader, wie u welleens ziet bij bezorgingen, een hartkatheresatie
Spannend en raar want mijn moeder, wie eigenlijk altijd bij de workshops is, mag niet mee ivm haar ernstige longziekte.
Zelf moet ik oppassen ivm mijn autoimmuum ziekte en wil ook veiligheid voor de klanten. Nu werk ik alleen, in het atelier en bij bestellingen blijven we ruim bij elkaar vandaan en betaling kan met contactloos pinnen of een tikkie.
Ik weet niet hoe het gaat lopen met de veiling, heel veel kwekers zitten in heel zwaar weer omdat er geen afzet meer is Veel draait door en wordt direct vernietigd. In 75 jaar is de verkoop niet zo slecht geweest. Doordat cafés, hotels en verenigingen gesloten zijn hoef ik daar ook niet te leveren. Verder ga ik de komende dagen alle workshoppers benaderen over de diverse oplossingen die ik te bieden heb.
Het rouwwerk gaat gewoon door maar ook bij begravenissen mogen maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn.
Heel verhaal maar er gebeurt ook gewoon veel en ik heb zoveel lieve volgers, dank voor de privé berichten en lieve woorden
En natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en blijf ik jullie inspireren met gezellige bloemen foto’s en ideeën.
Voor nu, veel sterkte
 
Update mei: gelukkig gaat het goed, mijn vader wacht nog op een hartoperatie, hij heeft meerdere verstoppingen en vernauwingen. Dankbaar dat ik toch veel bloemwerk mag maken, we kijken positief vooruit.
29. sep, 2019

Datum; 28 september 2019, Gemeentehuis Verdilaan Naaldwijk

Tijdens deze historische informatiemarkt maakte ik overdadige bloemstukken in de stijl van de Gouden Eeuw. Ik vertelde leuke weetjes over hoe het ging met de bloemsierkunst in de Gouden Eeuw. De bloemstukken werden na deze middag geschonken aan een goed doel. Tijdens de historische markt was ik er niet alleen met bloemschikken, er was van alles te zien en te beleven in het Gemeentehuis van Naaldwijk met de volgende deelnemers;

• Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck
• Werkgroep Historie Bartholomeus Poeldijk
• Historische Vereniging Wateringen - Kwintsheul
• Historische Vereniging Naaldwijk - Honselersdijk
• Historische Vereniging Monster - Ter Heijde
• Historische Vereniging Oud-‘s-Gravenzande
• Historisch Genootschap Hoek van Holland
• Studiegroep Genealogie Westland
• Genealogische Werkgroep Loosduinen
• Historisch Archief Westland
• Genootschap Oud-Westland
• Museum De Timmerwerf
• Westlands Museum
• Loosduins Museum
• Stichting Kunstmuseum Westland
• Bibliotheek Westland
• Bloemstylist Bianca Vreugdenhil
• Breiclub De Lier

Op deze pagina kunt u zien welke bloemstukken ik maakte: Projecten 2018-2019

26. aug, 2019

De meeste mensen weten wel dat er een appel en een perenboom naast het atelier staat. Met de eerste workshops in september hangen de bomen nog vol. 
Maar wat was er aan de hand? Nog nooit gehad.. wespen!..ze besloten dat ze het fruit wel erg lekker vonden. Het werden steeds meer wespen dus nu moest al het fruit er ineens af. We konden niet gewoon buiten zitten door het verveel. 
Met gevaar voor eigen leven ging ik plukken. Ik pakte een appel en toen ik hem beet had zag ik aan de achterkant dat er een gat in zat. Er kwamen zes wespen uit! Maar de wespen werden boos, ik zat aan hun eten. Dus iedere keer als ik een boeket had gemaakt haalde ik er weer een paar af en liet ze weer een poosje met rust. Dat had zo twee dagen geduurd en toen bedacht ik dat ik ze savonds, als het net donker werd moest plukken. En jawel hoor, geen wespen. Wel spinnen maar ach .. En zie onze oogst! 
Wat zijn het er veel! De appels zijn echt al rijp en gister hadden we tijd dus bedacht dat we appelmoes gingen maken. De mannen hielpen met schillen. Jack (de kitten) kwam fruit brengen. Ja echt gebeurt!! En het staat op de foto :-) Hilarisch! 
Het was gelukt, lekkere appelmoes bij het eten en een voorraadje ingeweckt. En de wespen? Die zijn weg!